COVID tájékoztató

2022-03-07
Adminisztrátor
442
Tisztelt Lakosság!

A koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszűntetéséről szóló 77/2022.(III.4.) Kormány rendelet alapján az Egészségházban a protokoll a következőképpen érvényesül:
Hatályát veszti az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021.(VII.7.) EMMI rendelet. Eszerint 2022.03.07-től az Egészségházban a maszk használata nem kötelező, de önkéntesen mindenki viselheti. Megszűnik a triage-pont, az irányított betegközlekedés, de munkatársaink a veszélyhelyzetre való tekintettel a testhőmérséklet mérést folytatják az egészségügyi szolgáltatások megkezdése előtt. Mindenkinek ajánlatos a kézmosás, a kézfertőtlenítés szabályainak és a megfelelő távolság betartása.
A szakrendelések továbbra is telefonos időpontfoglalást követően vehetők igénybe. A bejelentkezéshez szükséges információk megtalálhatók a www.egeszseghazlm.hu honlapunkon és az Intézmény területén több helyen kifüggesztve.
A terhestanácsadásra és a csecsemő tanácsadásra érkező szülők továbbra is kerüljék el a betegek közlekedési útvonalait, és használják az egészségesek számára biztosított, OTP felőli bejáratot.
A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai ügyfélfogadási időben a lakosság rendelkezésére állnak. Hétfőn és Szerdán 8-12 óráig, illetve 13-16 óráig, kedden és csütörtökön 8-9-óráig, pénteken 8-12 óráig. RÉV: csütörtökönként 12-14 óráig.
A Gondozási Részleg munkatársai az idősek teljeskörű ellátását változatlanul végzik, otthonukban, de 2022.03.16-tól az Idősek klubja újra kinyitja kapuit, várjuk szeretettel régi és új klubtagjainkat.
A közeljövőben a háziorvosok nem szerveznek oltási akciónapokat, de időpont egyeztetést követően továbbra is felvehető a covid elleni védőoltás a rendelőkben. További információt háziorvosától kérje!
Tájékozódhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon is, ahol időpontot is lehetőségük van foglalni online a kórházi oltópontokra. A vírus az oltatlanokra a legveszélyesebb, ezért őket továbbra is arra kérjük, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást!
Aktuális információkért felkereshetik honlapunkat, illetve tájékozódhatnak az Egészségház Lajosmizse facebook oldalán.


Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Mák-Terenyi Nóra védőnő