Helyben a helyiekért!

2022-01-11
Adminisztrátor
366

Kedves Adományozók!


Intézményünk Család-és Gyermekjóléti Szolgálata a 2021. év végi ünnepek előtt „HELYBEN A HELYIEKÉRT” felhívással adományszervezést indított, amelynek eredményeiről szeretnék beszámolni.


Igazán örömteli volt megtapasztalnunk, hogy a helyi emberek szívesen ajándékoztak az első megszólításra, s nem kellett senkit sem sokáig győzködni az ügy fontosságáról. Az akciónkhoz nagyon sokan csatlakoztak, jó szívvel és lelkesen adományoztak, ki többet, ki 1-1 kg rizst, vagy 1-1 tábla csokoládét, s ennek eredményeként nagyon-nagyon szépen gyűltek a kiosztásra váró portékák. Az összegyűjtött adományokból több, mint 400 gyermeknek és több, mint 400 családnak sikerült karácsonyi csomagot összeállítani. Még rendelkezünk némi készletekkel a bébiételből, bébitápszerből, így a támogatott gyermekek/egyének/családok száma megközelíti a bűvös ezres számot.


Az alacsony jövedelmű családban élő vagy beteg gyermekek, köztük fogyatékkal élő gyermekek számára tudtunk adni az ünnepek közeledtével: Bútort, ülőalkalmatosságot, bébiételt, bébitápszert, ruhát, édességcsomagot, játékot, plüssfigurát, mesekönyvet, az akkor aktuális készleteinktől függően.


A családoknak elsősorban tartós élelmiszer csomagot tudtunk összeállítani. Ők részben a több gyermekes családok, vagy idős, beteg, covid miatt veszteséget elszenvedő családok, egyedülállók, kisnyugdíjasok közül kerültek ki, vagy éppen krízishelyzetben élőknek segített a csomag. A tartós élelmiszer csomagban tudtunk elhelyezni lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát, konzervet, szaloncukrot, más édességet, gyümölcsöt, húsárut, készleteinktől függően.


Az Adományozókat és a munkánkat Önkéntesen Segítőket hálás köszönet illet, hiszen nélkülük ez a szívet, lelket melengető óriási munka az ünnepek előtt, nem tudott volna megvalósulni:
Adományozók:
- Legyetek jók, ha tudtok Alapítvány, amelyet Gombkötő Márk alapított, 21 éve, 2001-ben,
- Magyarvíz Kft. - Gulyás Miklós,
- Spar lajosmizsei üzlete, oly módon, hogy a gyűjthettünk a helyszínen adományokat a tulajdonosok - Békefi Róbert és Szentmihályi Viktor – engedélyének köszönhetően,
- Kecskeméti Tesco,
- Folplast Kft.- Kocsis András,
- Lajosmizsei Önkormányzat,
- Felsőlajosi Önkormányzat,
- helyi önkormányzati intézmények: Óvoda, Bölcsőde, IGSZ, 
- helyi önkormányzati képviselők: Basky András, Belusz László, Borbély Ella, Péli Szilveszter 
- Dr. Takács Vilmos,
- Dr. Dutkon Alexandra,
- Bognár Károly, Feró László, Feró Csaba, Horváth Károly, Kranzievitz Éva, Nádró-Gábor Nikolett, Mák-Terenyi Nóra, Papp Andrea, Pulai Beáta, Vörös Tibor, Vörösné Gajdácsi Anita, Mátéfi László és családja,
- Kézér család, Kollár László és családja, Gombkötő Márk, Telek Anita és családja,
- Kucsera Klaudia, Bertáné Kéri Katalin és unokái, Héjjas Krisztián, 
- Kecskeméti MÁLTA,
- Kézműves Húsbolt-Lajosmizse,
- Ancsin János zöldséges-Lajosmizse,
- Bagaméri család
- Goór család
- Pósa Gábor és családja,
- Sipos Ottó és családja
- Tarnóczy László és családja
- jómagam is, 
és még sokan mások…


Önkéntes és munkaidőn túli munkát végzett a gyűjtés és az adományosztás során Intézményünk számos Munkatársa, a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Munkatársai.


Az év végi adományozással összefüggésben cikk jelent meg a Petőfi Népe 2021. december 24-i ünnepi számában


Kedves Adományozók! Köszönjük az adományokat! Köszönjük a munkát! Valamennyi Kedves Támogatónknak egészséggel teli, Boldog Új Évet kívánok az Intézmény valamennyi munkatársa nevében!


Köszönettel: Józsáné dr. Kiss Irén EGYSZI intézményvezető