Új távfelügyeleti rendszer Lajosmizsén

2021-01-27
Adminisztrátor
240
Lajosmizse és Felsőlajos közigazgatási területén 2021. januárjától a meglévő mellett ÚJ TÁVFELÜGYELETI RENDSZER (SEGÉLYHÍVÓ RENDSZER) működik.

A részletekkel kapcsolatban Papp Andrea Gondozási részleg vezetőnél érdeklődhetnek a 76/556-185 telefonszámon vagy a gondozasilajosmizse@gmail.com e-mail címen.

A segélyhívó készülék nagyon kis helyet foglal. Körülbelül egy gyufásdoboz méretű eszköz. Súlya mindössze 35g. Egy fő gomb van rajta, melynek megnyomásával azonnal kapcsolatba tud lépni a diszpécser központ ügyeletes munkatársával. Az eszköz ekkor úgy működik, mint egy kihangosított mobiltelefon. El tudja mondani a vészhelyzet jellegét és diszpécserünk megkezdi a segítségnyújtást.
Az eszköz arra is alkalmas, hogy rokonaival, ismerőseivel kapcsolatba lépjen és mobil telefon helyett ezen keresztül beszélgessenek. Rendelkezik a készülék saját telefonszámmal, mely felhívásával elérhető a biztosított.
Nagyon fontos jellemzője az eszköznek, hogy rendelkezik elesés érzékelővel. Sokszor előfordul a különböző okokból adódó eszméletvesztés. A beépített G-sensor érzékeli az esést és riasztást küld a központba a készülék. Felhívjuk figyelmét, hogy a G-sensor nem nyújthat 100%-os védelmet az elesés érzékelésére, hiszen rengeteg féle képen el lehet esni. Tapasztalataink alapján az esetek 80%-ban bejön a riasztás. Az eszmélet visszanyerését követően pedig azonnal meg lehet nyomni az SOS gombot.
A készülék a nemzetközi IPX6-os szabvány szerinti besorolásnak megfelelően vízálló.
Eszköz GSM rendszert használ csak úgy, mint a mobiltelefonok. Felhívjuk figyelmét a pacemakeres betegeknek, hogy minél távolabb hordják a segélyhívót a pacemakertől. Nyakba akasztóval ne viseljék.

A szolgáltatás lehetőségeiről az alábbi hivatkozáson olvashatnak.
https://www.soskozpont.hu/