Laboratórium

2020-12-15
Adminisztrátor
1
14010

Telefonszám

06-76/556 231

Vérvétel
Hétfőtől péntekig: 7:00 - 9:30

Minden Kedves vérvételre érkező beteg az előzetesen kért időpontra érkezzen meg!
2018. március 19. napjától az Egészségház Laborjában előjegyzési rendszer működik.
Felhívjuk kedves Betegeink figyelmét, hogy a Lajosmizsei Laborban történő vérvétel előjegyzéshez kötött, ez alól a sürgős esetek tesznek kivételt, melynél a vérvételt soron kívül elvégezzük.

Időpont kérhető:

 • Beutaló kézhezvételekor lajosmizsei háziorvosánál,
 • Beutaló kézhezvételekor lajosmizsei házi gyermekorvosánál,
 • Beutaló kézhezvételekor lajosmizsei fogorvosánál,
 • Beutaló kézhezvételekor lajosmizsei szakorvosnál,
 • Személyesen a laborban vagy a 76/556-231 telefonszámon,
 • Interneten keresztül a www.egeszseghazlm.hu honlapunkon található Labor előjegyzésmenüpont alatt a beutaltak is foglalhatnak időpontot. 

Első alkalommal időpont foglalást megelőzően regisztrálni szükséges. Az időpontfoglalás során az előjegyzési program által kért adatok megadása kötelező. Foglalásról visszaigazolást küldünk e-mailben, esetleges probléma esetén telefonon értesítjük.
 
Amennyiben vérvétel nem történik, csak mintaleadás (vizelet), nem kell időpontot foglalni.
 
Terheléses vércukor- és inzulinvizsgálathoz időpont kérhető munkanapon személyesen 10.00- 15.00 között a labor munkatársaitól vagy a 76/556-231 telefonszámon.

A betegek a vérvételi eredményüket a www.eeszt.gov.hu oldalon keresztül vérvételt követő munkanapon megtekinthetik. A beutalót kiadó orvos számára is láthat a vizsgálat eredménye, ezért nem kell személyesen az eredményért a laborba visszajönni. Leletkiadás nincs. 

Ügyeleti rendszer a laborban nem működik.
Pajzsmirigy vizsgálatához az eredmény 5 napon belül érkezik meg. 
Vércsoport meghatározáshoz a vérvétel minden héten hétfőn és szerdán történik. 

Munkatársak:

Dr. Siposné Dr. Seres Erika - főorvosnő, szakmai felügyeletet látja el
Dudás Piroska - szakasszisztens
Krasnyánszkiné Hajagos Julianna - asszisztens


Cukorterhelés vizsgálat menetéről tájékoztató
 
Lajosmizsei labor 76/556-231 telefonszámát felhívva időpontot kell kérni a vizsgálatra. Időpontot munkanapokon 10.00-15.00 között kérhet telefonon.
A vérvétel minden esetben orvosi beutalóval történik, melyet hozzon magával a vérvétel napján.
A vizsgálat lépései
 • Vérvétel előtti napon 75 gramm glükózt otthonában 2 dl meleg vízbe kell beleönteni és folyamatosan keverni, hogy a glükóz rendesen feloldódjon a vízben. Esetleg egy fél citrom (citromlé nem jó) levét bele lehet facsarni, a jobb íz kedvéért. A feloldott glükózt a vérvétel napján hozza magával a vizsgálatra.
 • A vizsgálat reggelén a laboratóriumba beutalóval éhgyomorra kell érkezni a korábban kért időpontra.
 • Érkezést követően éhgyomorra van egy vérvétel, majd a cukros oldat megivását követően 120 perccel történik a 2. vérvétel.
 • A glükóz elfogyasztását követően émelygés, szédülés, rosszullét, esetleg hányás is előfordulhat. Ezekről minden esetben tájékoztatni kell a vérvevő asszisztenst. Hányás esetén a vizsgálatot fel kell függeszteni, és egy másik időpontban lehet csak megismételni.
 • Az eredményét a www.eeszt.gov.hu oldalon, az ügyfélkapun keresztül a vérvételt követő munkanapon megtekintheti. A beutalót kiállító orvos számára is elérhető online az eredmény ezért a laborba eredményért már nem kell visszajönni.